1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Apa itu IQ Option?

IQ Option adalah platform dagangan dalam talian yang membolehkan pelanggan-pelanggan berdagang berbilang jenis instrumen dan aset kewangan seperti Binary Option, Saham, Tukaran Matawang Asing dan tentulah, Matawang Kripto.

Maklumat
Tajuk IQ Option
Laman web rasmi www.IQ Option.my
Akaun Demo Percuma
Mata wang Ringgit Malaysia, Dolar, Euro
Keuntungan sehingga 85%
Bahasa Melayu, Inggeris

Diasaskan pada 2013 dan dikendalikan oleh IQ Option Ltd, platform ini segera menjadi platform dagangan dalam talian paling pesat berkembang dan mendakwa mempunyai lebih daripada 20 juta pemegang akaun dari seluruh dunia.

Kelebihan

Menerima Kad Debit dan Kredit
Akaun demo percuma
Hasil yang tinggi
Kebolehpercayaan dan keselamatan
Latihan dan analitik

Cara bermain IQ Option?

IQ Option Cara bermain IQ Option?
Cara bermain IQ Option?

Berdagang dengan IQ Option adalah agak intuitif dan platform dagangan ini direka dengan sangat baik. Anda boleh melihat carta berada di tengah dengan kotak-kotak beli dan jual di sebelah kanan. Baki anda dipaparkan di atas termasuk sebarang aset yang anda sedang berdagang.

  1. Anda boleh menggunakan lungsur bawah terletak di atas kiri kawasan carta untuk memilih instrumen untuk didagangkan. Lungsur bawah mengandungi FX Options, Tukaran Matawang Asing, Saham, Kripto, Komoditi, Indeks and ETF dan dari situ anda boleh memilih atau mencari aset yang anda mahukan.
  2. Anda berdagang terus dari antaramuka Web Trader’s. Di sebelah kanan graf aset pilihan anda, anda boleh melihat tindakan untuk membeli dan menjual. Anda hanya perlu mengisi jumlah aset yang anda mahu beli dan hantar pesanan.
  3. Anda juga boleh membuat pesanan dengan mudah melalui aplikasi mudah alih, dan sistemnya sangat serupa. Di sebelah kanan carta anda, anda boleh lihat pilihan-pilihan yang sama, dengan keupayaan mengatur pelaburan, leveraj, dan harga dan kemudian pilih beli atau jual. Untuk lebih jelas, bahagian platform dagangan ini juga akan menunjukkan penyebaran.
  4. Pengguna-pengguna juga boleh mencari matawang kripto kegemaran mereka dengan mudah dan menganalisa semua maklumat relevan dan terkini. Selain menawarkan Bitcoin dan Ethereum, IQ Option juga menawarkan sekurang-kurangnya 10 lagi matawang kripto untuk didagangkan. Ini termasuk Dash, Ethereum Classic, IOTA, Ripple, Litecoin dan Monero.
  5. Antaramukanya juga memudahkan pengguna mencari pautan untuk perbualan, sejarah dagangan dan sokongan pelanggan, dan sekiranya terdapat sebarang isu, pengguna boleh membuka dialog dengan pasukan dengan segera. Satu lagi ciri yang menonjol adalah bahagian sumber yang memberikan akses kepada bahan-bahan latihan dan pendidikan. Sejumlah video latihan pendek diintegrasikan ke dalam laman ini dan pedagang-pedagang boleh mengakses sumber-sumber ini tanpa perlu meninggalkan akaun latihan mereka.

Versi demo platform dagangan juga sama dengan versi dagangan sebenar, dan pedagang boleh meningkatkan kemahiran mereka dengan menggunakan $10000 dana maya yang diberikan bersama akaun latihan. Walaupun terdapat masalah, dana-dana ini boleh dipenuhkan semula, memberikan pedagang jumlah dana yang sekata untuk berlatih berdagang.

Bagaimana cara gunakan IQ Option?

IQ Option Bagaimana cara gunakan IQ Option?
Bagaimana cara gunakan IQ Option?

IQ Option adalah platform menakjubkan yang memberikan pengguna-penggunanya satu nilai yang besar. Laman ini menggabungkan tahap ketelusan dan fungsi yang baik dan pengguna-pengguna boleh berasa selesa mengetahui yang platform ini mematuhi peraturan-peraturan kewangan terbaru.

Berdagang di laman ini secara keseluruhannya adalah agak licin dan platform ini menggunakan antaramuka pengguna yang intuitif dan mudah digunakan. Platform ini dan aplikasi dagangan mempunyai cukup fungsi untuk pedagang-pedagang profesional walaupun cukup ringkas untuk membolehkan peserta-peserta baru menyertai proses dagangan tanpa kesukaran.

IQ Option adalah syarikat yang sedang meningkat dan telah berkembang sehingga mengendalikan hampir 15 juta akaun dan memproses 3 juta dagangan setiap hari. Laman ini juga menikmati volum dagangan sebanyak $11 bilion sebulan dan membayar lebih kurang $5.7 juta kepada pengguna-penggunanya setiap bulan.

IQ Option - penipu atau tidak? Halal atau Haram?

Selain amalan-amalan seperti mengekalkan akaun diasingkan untuk dana klien-klien, IQ Option menawarkan keselamatan dalam beberapa cara lain. Tidak mengejutkan, broker ini mempunyai penyulitan SSL penuh. Oleh itu, semua komunikasi pedagang dihantar ke pelayan-pelayan broker disulitkan dalam cara yang menepati standard penyulitan AES 256 Bit. Penyulitan ini menghadkan keupayaan penggodam untuk mengakses maklumat, membolehkan IQ Option membekalkan perlindungan tambahan untuk kedua-dua dana dan maklumat klien.

Xem lại video

Soalan Lazim

Berapa banyak saya perlu deposit dengan IQ Option?

Deposit minimum dengan IQ Option adalah $250. Opinion-MY mencadangkan supaya anda mula dengan jumlah ini dan besarkan akaun anda dengan melabur semula keuntungan.

Adakah IQ Option berisiko?

Terdapat risiko kecil dalam semua bentuk perdagangan, termasuklah ketika anda berdagang dengan IQ Option.

Boleh saya buat pengeluaran daripada IQ Option?

IQ Option membenarkan pengguna untuk membuat pengeluaran pada bila-bila masa yang mereka mahu. Robot ini tidak menetapkan apa-apa had pengeluaran atau caj.

Daftar pada IQ Option di Malaysia

Tarikh penulisan artikel:

Perkara diubahsuai tarikh:

Alternatif